Banner

haberler

Haberler

  • Tümü
Lütfen haber yılı seçin
  

TURQUALITY® / Marka programı kapsamına alınmak üzere başvuruda bulunmak isteyen firmaların dikkatine

2006/4 Sayılı Tebliğ Kapsamında Turquality/Marka programı kapsamına alınmak üzere başvuruda bulunmak isteyen firmaların dikkatine:

Program başvurusu için ön koşulu sağlayan firmaların Ekonomi Bakanlığı ile iletişime geçerek randevu almaları gerekmektedir.

Firma yetkilileri ile Bakanlık yetkilileri arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ardından başvurular işleme alınacaktır.

 

Randevu ve bilgi için:

 

TİM TURQUALITY® Sekretaryası
Çobançeşme Mevkii, Sanayi Cad.
Dış Ticaret Kompleksi B Blok P.K.34197
Yenibosna / Bahçelievler / İSTANBUL

Krokiyi görüntülemek için tıklayınız.

Tel: +90 (212) 454 0490/91
Faks: +90 (212) 454 0413/83



24 Nisan 2018
  

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı 14. dönemini tamamladı.

TURQUALITY® kapsamındaki firmaların yöneticileri için Koç, Sabancı, Bilkent ve İstanbul Üniversiteleri işbirliğiyle özel olarak geliştirilen ‘Yönetici Geliştirme Programı’nın 14. Dönemi tamamlandı. 133 yöneticiye daha sertifikaları Ekonomi Bakan Yardımcımız Sn. Fatih METİN’nin katılımıyla gerçekleştirilen törende teslim edildi. Ayrıca ‘Yönetici Geliştirme Programı’ 15. Döneminin Açılış Töreni gerçekleştirildi.

 

TURQUALITY®  Yönetici Geliştirme Programı 

14. dönemini tamamladı. 

 

Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY® tarafından, firmaların orta ve üst düzey yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirilen Yönetici Geliştirme Programı’nın 14. dönemi sona erdi. Katılımcılara, sertifikaları, 19 Ekim 2017 tarihinde, Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonunda düzenlenen törenle verildi. Aynı tarihte, Yönetici Geliştirme Programı’nın 15. Dönem açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Törene, Ekonomi Bakan Yardımcısı Sn. Fatih METİN, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İrşadi AKSUN, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şirin TEKİNAY, Bilkent Üniversitesi Direktörü Doç. Dr. Levent AKDENİZ, Ekonomi Bakanlığı ve TİM yetkilileri, akademisyenler ve kapsamdaki firmaların üst düzey yöneticileri katıldı.

                                                                                                        

Destek kapsamındaki firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek, katılımcı yöneticiler arasında ortak bir yönetim lisanı oluşturmak, firmalara sağlanacak destek hizmetlerinde projeleri hayata geçirecek takımların kurulmasına katkı sağlamak ve TURQUALITY® marka destek platformu için ihtiyaç duyulan sinerjiyi yaratmak amacıyla oluşturulan programın tamamlanan 14. dönemiyle, sertifika sahibi yönetici sayısı 1101’e ulaştı.

18 Ekim 2017
  

Önemli Duyuru

TURQUALITY/Marka programına alınmak ve Marka Destek Programından TURQUALITY Destek Programına geçiş yapmak üzere başvuru yapmak isteyen şirketlerin dikkatine;

Turquality/Marka Destek Program programlarına ön hazırlık adı altında birtakım gerçek ve/veya tüzel kişilerce ücret karşılığı sunulan danışmanlık hizmetlerinin Bakanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, bu firmaların Bakanlığımızla bir akreditasyon ilişkisi söz konusu değildir.

Turquality/Marka Destek Programlarına dâhil olmak üzere şirketlerin sahip olması gereken yetkinlikler, başvuru belgeleri ve başvuru sürecine ilişkin şirketlerin ihtiyaç duyacakları tüm bilgi ve belgelere 2006/4 sayılı Tebliğ, anılan Tebliğin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi ve bağlı eklerinden ulaşılması mümkün bulunmakta olup, bu süreçte danışmanlık hizmeti satın alınmasına gerek bulunmamakta ve Bakanlığımızca tavsiye edilmemektedir.

Ekonomi Bakanlığı

30 Haziran 2017
  

Prof. Vijay Govindarajan: “Sağlık, Eğitim ve Enerjide Ters İnovasyon İle Büyük Fırsatlar Yakalanabilir”

TURQUALITY® kapsamında düzenlenen 7. Vizyon Semineri’ne katılan Prof. Vijay Govindarajan, ters inovasyonu anlattı. Strateji ve inovasyon konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Govindarajan, seminerde ters inovasyonu “yoksul insanların ulaşamadıkları ürün ve hizmetlere erişiminin basit ama kaliteli çözümlerle mümkün hale getirilmesi ve bunun daha sonra gelişmiş ülkelere ihraç edilmesi” olarak tanımladı. Gelişmiş ülkelerde inovasyonun pahalıya üretildiğine dikkat çeken Govindarajan, "Mevcut buluşların üzerine ilave yenilik getirilmeye çalışılıyor. Bu da pahalı inovatif ürünlerin ortaya çıkmasına yol açıyor" dedi. Govindarajan, bu konuda gelişmekte olan ülkelerde ortaya çıkan yaklaşımı şöyle anlattı: "Gelişmekte olan ülkelerde inovatif ürünler zorunluluk nedeniyle daha ucuza ve kaliteli üretiliyor. Buna da ters inovasyon deniliyor. Türkiye, Çin, Hindistan gibi ülkelerin önünde bu anlamda çok önemli bir fırsat var. Türkler çok zeki ve yaratıcı insanlar. Türkiye’deki yerel şirketler bu fırsatı avantaja dönüştürebilir. Yoksul insanların da zenginler kadar ihtiyaç ve problemleri var. Bunları iyi analiz edip, çok daha az maliyetle çok daha fazla değer yaratabilecek çözümlerle milyonlarca insanı tüketici konumuna getirebilirsiniz. Üstelik bunu önce kendi ülkenizde yapıp sonra dünyaya pazarlayabilirsiniz. Ben Türk şirketlerinde bu potansiyeli görüyorum. Başta sağlık, eğitim ve enerji olmak üzere birçok alanda büyük fırsatlar yakalanabilir.”

17 Mayıs 2013
  

“Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” sahiplerini buldu

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle bir TURQUALITY® Programı etkinliği olarak düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, T.C Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın himayelerinde, 30 Kasım 2012 Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

13 sektörden 410 başvuru gerçekleşti

TURQUALITY®’nin markalaşma çalışmalarını desteklemek için iki yılda bir düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım leri’ne bu yıl toplam 410 başvuru gerçekleşti. Dünyaca ünlü tasarım uzmanı jüri üyelerinin, ön elemeyi geçen başvurular arasından değerlendirdiği 410 endüstriyel tasarımdan 90’i ‘İyi Tasarım’ 14’ü ise “Üstün Tasarım Ödülü”ne layık görüldü. 19 Kavramsal Tasarım başvurusundan ise 2’si ödül almaya hak kazandı. Projeye en fazla katılım ise 70 tasarım ile Ev mobilyası, 59 tasarım ile ev ve büro malzemeleri ile 51 tasarımla ambalaj sektörlerinden oldu. Ödüllere 13 farklı sektörden katılım gerçekleşti. 2010 yılında 296 olan başvuru sayısının bu yıl 410’a çıktığı, başvuru sayısının toplamda %38,5 arttığı görüldü. Verilen tasarım ödülleri sayısının ise 2010 yılında 64 iken, 2012 yılında 106’ya çıktığı dikkat çekti.

Ödül alan ürünlerin uluslararası arenada rekabet gücü artıyor

Türkiye’de tasarım algısının yaygınlaştırılması ve uluslararası pazarlarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımın ödüllendirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, endüstriyel tasarımı Türkiye’de ilk kez sistematik olarak değerlendiren bir program. Bu program kapsamında ödüle değer bulunan tüm ürünler; projenin gücünü, “Design Turkey” logosu ile ürünlerine taşıyarak, ürünlerinin tasarım değerini ulusal ve uluslararası arenada belgeleyebilecek, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da markalaşma fırsatını yakalayabilecek.

Ekonomi Bakanı Çağlayan: “Marka olabilmenin sırrı Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmadır”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın açılışını yaptığı “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” Töreni’ne, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) Başkanı Ayberk Yağız’ın yanı sıra iş ve tasarım dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşmasında olmazsa olmazının tasarım ve marka olduğunu, bu iki alanda sıçrama yapılamadığı takdirde büyük ihracatçı ve büyük ekonomi olma hedefinin unutulması gerektiğini söyledi.

Katma değerin artmasında kritik fonksiyonun tasarım ve marka olduğuna dikkat çeken Çağlayan, Türkiye’nin kilo başı ihraç fiyatının ve genel ihracatının artmasına karşılık, fiziki olarak ihracatına ağırlık verdiği ürünlerdeki gelirinin son derece zayıf olduğunu kaydetti. Dünyada marka olabilmenin sırrının Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma olduğunu belirten Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Bakanlık olarak, bütün bu alanları çok önemsiyoruz. Yatırım-üretim-ihracat değer zincirinin tüm halkalarına yönelik oluşturduğumuz teşvik sistematiğimizi, bu hassasiyetlerimizi yansıtacak şekilde kurguladık ve uyguluyoruz. İşte TURQUALITY® bunun en iyi örneği. Ancak, sadece teşvik etmek yetmiyor. Ülkemizde Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma konularında kamuoyu oluşturmak, farkındalığı artırmak da çok önemli. Design Turkey Endüstriyel Ödülleri, tasarım konusunda farkındalık oluşturmak ve bu kültürü yaygınlaştırmak için düzenlediğimiz en önemli etkinliklerden bir tanesi. “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” ile tasarımdan üretime dönüşmüş, piyasaya sürülmüş ürünleri taçlandırıyor, bu ürünleri tasarlayan tasarımcılarımızı ödüllendiriyoruz.”

29 Kasım 2012
  

Design Turkey Kazananları Dutch Design Week Etkinliğinde Sergilendi

Hollanda’nın Eindhoven şehrinde 20-28 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Dutch Design Week kapsamındaki tasarım etkinliğinde, Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. Yılının kutlanması nedeniyle Türkiye özel davetli olarak yer aldı. Şehrin farklı noktalarına yayılan tasarım etkinliklerinde yerel halk, üniversitelerin tasarım bölümleri ve uluslararası ünlü tasarımcılar bir araya geldi. Yaklaşık 50.000 kişinin ziyaret ettiği ve Hollanda haricinde Türkiye, Almanya ve Tayvan’ın sergi açtığı etkinlikte Türk tasarımcılar tarafından tasarlanan, Design Turkey 2008 ve 2010 Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde ödül almış olan ürünler sergilendi. Etkinlik boyunca Türkiye standına gösterilen yoğun ilgi ve ödül almış Türk ürünlerinin bilinirliği, Türk tasarımının uluslararası arenada boy göstermeye başladığının kanıtı oldu.

19 Ekim 2012
  

Design Turkey Kazananları Helsinki Design Week'de sergilendi...

2012 Dünya Tasarım Başkenti Helsinki etkinlikleri kapsamında organize edilen Everyday Discoveries - Arjen Aartet sergisi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu, 23 ülkenin katılımı ile 6 – 16 Eylül tarihleri arasında Suvilahti’de gerçekleşti. Eski bir enerji tesisinin dönüştürüldüğü, 3 kapalı alan ve 10 konteynırdan oluşan etkinlik alanında, “Design Turkey Kazananlar Sergisi” içerisinden 65 ürün 100 m²’de sergilendi. Yerel basın tarafından yoğun ilgi gören sergi, Helsinki’de devam eden paralel tasarım etkinlikleri için ülkeye gelen katılımcılar, tasarım ilgilileri ve yerel halk olmak üzere yaklaşık 7000 kişi tarafından ziyaret edildi.

05 Eylül 2012
  

TURQUALITY® VI. Vizyon Semineri

TURQUALITY® VI. Vizyon Semineri’ne konuk olan The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, “ULUSLARARASI MARKALAŞMA STRATEJİLERİNDE İNOVASYON VE SOSYAL SORUMLULUK” temalı bir konuşma gerçekleştirdi.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY® kapsamında düzenlenen Vizyon Seminerleri’nin altıncısı, bu kez Türkiye’nin yetiştirdiği tartışmasız en başarılı profesyonel yöneticilerin başında gelen The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent’i ağırladı. VI. Vizyon Semineri’nde “ULUSLARARASI MARKALAŞMA STRATEJİLERİNDE İNOVASYON VE SOSYAL SORUMLULUK” temalı bir konuşma gerçekleştiren Muhtar Kent, Türk markalarının yöneticilerine “yeni pazarlarda marka konumlandırma stratejisi, markanın sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluk” gibi konularda ipuçları verdi.

TURQUALITY® kapsamında yer alan şirketlerin ortaklarının ve yöneticilerinin global rekabet için gerekli vizyon ve yetkinliklere ulaşmasına destek olmak üzere, 2006 yılından bu yana dünyaca ünlü pazarlama ve marka teorisyenlerinin katılımı ile düzenlenen Vizyon Seminerleri’nin altıncısı, 10 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirildi.

TURQUALITY® kapsamındaki markaların ortaklarının ve yöneticilerinin yanı sıra Türk iş dünyasının önemli aktörlerinin dinleyici olarak katıldığı, Conrad İstanbul Otel’de düzenlenen Seminer, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın himayelerinde gerçekleşti.

03 Mayıs 2012
  

Design Turkey, endüstriye yön verecek yaratıcı tasarımlarla Türkiye’de markalaşmanın ve ihracatın yolunu açıyor.

Türkiye’nin tasarımla markalaşmasına önemli katkılar sağlamayı hedefleyen“Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, 2012 yılında üçüncü kez Türk tasarımlarını ödüllendirecek. “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, Türkiye’nin ihracat hedefine de çok önemli katkılarda bulunacak.

Bir TURQUALITY® Programı etkinliği olarak T.C Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliği ile düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin yeni sahipleriyle buluşması için geri sayım başladı. 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine de önemli katkılar sağlayacak olan Ödüller’in üçüncüsü için başvuruların alınması, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın katılımlarıyla Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen basın lansmanı ile başladı. Detaylı bilgi için www.designturkey.org.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

31 Mart 2012
  

Design Turkey Hakkında

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, tasarım kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Türk endüstrisinin stratejilerine yön verecek, toplumda tasarım farkındalığını yükseltecek ve nitelikli tasarımları teşvik edecek bir tasarım ödüllendirme programıdır. Tasarımın değerinin yükseltilmesiyle Türkiye’nin markalaşmasında ve ihracatın gelişiminde önemli açılımlar sağlayacak bu eprogramın, TURQUALITY® Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliği ile ikinci etkinliği düzenlenecektir. Tasarım ile ilgili Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı ve profesyonel proje olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran “iyi tasarımı ödüllendirmek” amacını taşımaktadır.

Ödüllendirme süreci iki aşamadan oluşmaktadır. “İyi tasarım” ölçütlerini yerine getiren tasarımlara “İyi Tasarım Ödülü”, “üstün tasarım” ölçütlerini yerine getiren tasarımlara “Üstün Tasarım Ödülü”, verilecektir. Ödül sahipleri ayrıca, projenin gücünü, “Design Turkey” logosu ile ürünlerine taşıyarak, ürünlerinin ulusal ve uluslararası arenada tasarım değerini belgeleme imkanına sahip olacak. Böylelikle, pazardaki stratejik konumlarını güçlendirerek ve “Design Turkey” organizasyonunun sunacağı yurtiçi ve yurtdışı tanıtım olanaklarından faydalanarak, ulusal ve uluslararası alanda tasarım dünyasına açılma fırsatını yakalayabilecekler.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde gelecekte endüstriye yön verecek yaratıcı fikirleri desteklemek amacıylaüretim için programa alınmamış tasarım projelerini değerlendiren “Kavramsal Tasarım Ödülleri” bu senede verilmektedir . Kavramsal Tasarım Ödülleri’nin bu yılki teması, daha kaliteli bir yaşam için tasarım konusunda yaratıcı fikirleri davet eden "İnsani Tasarım" olarak belirlenmiştir. Bu kategorideki projelerin değerlendirmesinde, Ürün Tasarımı Ödülleri’nde olduğu gibi, başvuru, ön eleme, ödüllendirme ve tanıtımdan oluşan dört aşamalı bir süreç izlenecektir.

Desıgn Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Ve Vizyonu

  • İyi tasarımın üretici, ihracatçı ve kullanıcı tarafından daha fazla talep edilmesine katkı sağlayarak tasarımın değerini yükseltmek,
  • İhracat ve endüstrinin gelişimine, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak.

Desıgn Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin Hedefleri

  • Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ürüne katma değer ve ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek,
  • Üretim ve tasarım hizmeti sektörlerini ve iyi tasarımı tanıtmak amacıyla, ödül alan tasarımları ödül töreni, sergi, yayınlar ve medya aracılığıyla tanıtarak endüstride ve toplumda tasarım farkındalığını yükseltmek,
  • İyi tasarımın kullanıcı ve üreticiler tarafından daha fazla talep edilmesine katkı sağlayarak tasarımın değerini yükseltmek,
  • Tasarımcıları sektör bünyesindeki üreticilerle buluşturmak,
  • Yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirilecek faaliyetlerle tasarım dünyasında Türkiye’nin yerini vurgulamak,
  • Türkiye’de endüstrinin, ihracatın, uluslararası markalaşmanın ve endüstriyel tasarımın gelişimine ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak,
  • Design Turkey ödül sistemini birkaç yıl içinde, hiçbir coğrafi kısıt tanımlanmadan tüm dünyaya açabilmek.

Desıgn Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin Proje Ortakları

TURQUALITY® Programı dahilinde düzenlenecek “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” organizasyonunun proje ortakları;

  • Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM),
  • Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),
  • Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK)

Değerlendirmeye Alınacak Sektör Kategorileri

  • Ambalaj: Malların taşınması, korunması ve tüketiciye sunumu ile ilgili kullanılan her türlü ambalajın kendisi ve grafiği
  • Aydınlatma: İç ve dış mekan aydınlatmaları, el lambaları
  • Elektronik ürünler: Elektronik tüketici ürünleri: görsel işitsel cihazlar, bilgisayarlar ve yardımcı donanımlar, iletişim cihazları
  • Ev cihazları: Evde pişirme, yiyecek soğutma ve temizlik amaçlı kullanılan elektrikli alet ve cihazlar: Beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri
  • Ev ve ofis gereçleri ve aksesuarları: Temizleme pişirme, ve sofra gereçleri ile kırtasiye ve ofis gereçleri
  • Kamusal ve ticari ürünler: Kentsel donatı öğeleri (aydınlatma hariç): teşhir ve satış donanımı
  • Ev Mobilyası: Ev mobilyaları, mobilya aksesuarları
  • Ofis Mobilyası: Ofis mobilyaları, mobilya aksesuarları
  • Spor, hobi, oyun ve kişisel ürünler: Spor, hobi, oyun veya kişisel bakım amaçlı etkinliklerde kullanılan gereçler ve kişisel ürünler: Spor alet ve gereçleri, kişisel bakım ürünleri, müzik aletleri, oyunlar, oyuncaklar, bebek ürünleri, fonksiyonel ayakkabı, inovatif mücevher ve moda aksesuarları
  • Ulaşım ve taşıma araçları: Kara, demiryolu ve deniz araçlarının iç ve dış tasarımı ve aksesuarları
  • Yapı gereçleri: Yapıların iç ve dış donatımında kullanılan gereçler: Sıhhi seramik, sıhhi armatür, ısıtıcı ve soğutucular, elektrik donanımları ve ilgili hırdavat
  • Yatırım ürünleri: Profesyonel amaçlı kullanılan cihazlar: endüstriyel makineler, tarım makineleri, inşaat araçları, el aletleri
  • Tıbbi cihazlar ve gereçler: Hastane ve laboratuvar gereçleri, rehabilitasyon, hasta bakımı ve tıbbi müdahale gereçleri, protezler

Projenin Kazanımları

Ürünlere kazandırdığı katma değer ve ulusal ve uluslararası pazarlarda sağlanan rekabetçi üstünlüğe yönelik:

Endüstriyel tasarım, ürünün doğru hedef kitleye seslenmesini, hedef kitlenin ihtiyacını en iyi şekilde karşılamasını ve pazarda farklılık yaratmasını sağlar. Bu katkı, ürünün değerini en fazla artıran unsurlardan biridir. Endüstriyel tasarım böylelikle, üretimin ve teknolojinin ürün için yarattığı değeri, sonuç ürüne kazandırdığı kullanım değeriyle, katma değere dönüştürmüş olur. Ödül alan tasarımlar, iyi tasarımın taşıması gereken nitelikler konusunda sanayiciyi yönlendirecek, ürün geliştirme sürecinde doğru tasarım stratejilerini belirlemelerinde yol gösterecektir. Ödüller aynı zamanda ülkemizde, toplumun da iyi tasarım konusundaki görüşlerini yönlendirecek, üründen ve tasarımdan beklentilerini yükseltecek, iyi tasarımı talep etmesini sağlayacaktır. Böylelikle üretici firmalar yükselen yerel talebi karşılamak için tasarım altyapılarını geliştirecekler, uluslararası pazarlara daha iyi hazırlanacaklardır.

Türkiye’nin tanıtımında, markalaşmasında ve ekonomisindeki kazanımlara yönelik:

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sayesinde, iki yılda bir yapılacak yeni ödüllendirmelerle, Türkiye’nin tasarım envanteri ortaya konulacak, bu birikim, ulusal ve uluslararası tasarım gündemine sanal ve gerçek ortamlar aracılığıyla sunulacaktır. Bu şekilde Türkiye’deki tasarım kültürü uluslararası ortamda görünür hale gelecek, ülkemizin kültürel tanıtımında, Türk tasarım kimliğinin oluşturulmasında ve dünyaya tanıtılmasında katkıları olacaktır. Ulusal kökenli tasarım ürünlerinin uluslararası pazarlarda tanıtılması ve kendilerine yeni pazarlar bulması, böylelikle ülke ekonomisine de fayda getirecektir.

İhracattaki kazanımlara yönelik:

Türkiye’nin ihracatında sürdürülebilir artışın sağlanabilmesi için, fason üretim yerine; katma değeri yüksek, yenilik ve farklılığıyla tüketicinin ihtiyacına cevap verebilen, markalı ürünlerle küresel rekabete uyum sağlanması gerekmektedir. İşte bu yüzden endüstride tasarım farkındalığının gelişmesini ve tasarım kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen Design Turkey; dünyadaki devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY® Programı dahilinde yürütülmektedir.

Projenin Süreçleri

İlki 2008 yılında düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” her iki yılda bir düzenli olarak gerçekleştirilecektir. Proje; başvuru, ön eleme, ödüllendirme ve tanıtımdan oluşan dört aşamalı bir süreç izlenerek yürütülmektedir.

Başvuru: Ürün tasarımı ödüllerine başvuru koşulları ve tarihleri organizasyonun internet sitesinden duyurulur. Başvurular, internet üzerinden alınır. Ön eleme: 30 kişiden oluşan jüri heyeti, başvuruları internet üzerinden inceler, ödül kapsamına ve başvuru koşullarına uygunluk ve özgünlük ölçütlerini gözeterek oylama yöntemiyle ön eleme yapar. Ödüllendirme: Ön elemeyi geçen ürünlerin ve kavramsal projelerin başvuru sahipleri ödül sekreteryası tarafından İstanbul’da yapılan sergiye davet edilir. Ödüller serginin açılışından önce sektörel bazda oluşturulan jüri heyeti tarafından gerçek ürünler üzerinden değerlendirme yapılarak verilir.

Tanıtım: Ödüller, jüri değerlendirmesinin ertesi günü, sergi açılışıyla birlikte yapılan ödül töreniyle medyaya ve kamuya duyurulur. Serginin yanı sıra endüstriyel tasarım alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış akademisyen ve profesyonellerin davet edildiği bir konferans düzenlenerek sergi ortamında güncel bilgi ve yaklaşımların paylaşılması sağlanır. İstanbul’daki sergiyi takiben Ankara’ya taşınan serginin beraberinde ödüllü tasarımların sahipleri tarafından hazırlanan profesyonel sunuşlarla, ödüllü tasarımlar hakkındaki bilgi diğer katılımcılarla paylaşılır. Birinci elemeyi geçerek sergilenen tüm tasarımlar, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin kataloğunda ve web sitesinde yayınlanır. Katalog, sergiye katılan tüm ürünlerin firması ve tasarımcısına ücretsiz olarak gönderilir. Web sitesi, ödül alan tasarımları, yıllara, sektörlere ve ürün tiplerine göre endeksleyerek yayınlar.

Başvuru Koşulları

Design Turkey Ödülleri, son kullanıcıyı hedefleyen, belirli bir işlevi olan, endüstriyel yöntemlerle üretilmiş ürün tasarımlarını başvuruya davet eder. Başvurular, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin www.designturkey.org.tr adresindeki internet sitesi üzerinden yapılır. Başvuru, üretici veya marka sahibi firma yetkilisi veya tasarımcı tarafından yapılabilir. Aday ürünlerin en fazla üç yıl önce (en erken Ocak 2007’de) piyasaya sürülmüş olması gerekir. El yapımı ürünler veya prototipler ödüle aday olamazlar. Bir firma veya tasarımcı birden fazla ürünle ödüle aday olabilir. Gıda ve kimya ürünleri tekstil tasarımı, moda tasarımı ve grafik tasarımı kapsam dışıdır. Grafik tasarımı, ürünün vazgeçilmez parçası ise ürünle beraber değerlendirilir. Değerlendirme jürilerinin üyeleri, üyelerin aile yakınları veya çalıştıkları şirketler tarafından tasarlanan ya da üretilen ürünler ödüllere aday olamazlar.

Kimler Başvurabilir?

Design Turkey ürün değerlendirmesine, başvuranlar açısından aşağıdaki koşullardan en az birini sağlayan ürünler aday olabilir:

  • T.C. vatandaşı tasarımcılar tarafından tasarlanan ürünler,
  • Türkiye’de ikamet eden tasarımcılar veya Türkiye’de ticaret odasına kayıtlı tasarım şirketleri tarafından tasarlanan ürünler,
  • Türk Ticaret Kanununa veya Borçlar Kanununa göre kurulmuş şirketler tarafından üretilen ürünler,
  • Markası Türk Ticaret Kanununa veya Borçlar Kanununa göre kurulmuş şirketler tarafından Türkiye’de tescil ettirilmiş ürünler,

Nasıl Başvurulur?

İnternet üzerinden alınan başvuruda marka sahibi firma, (eğer farklıysa) üretici firma ve tasarımcı(lar) hakkında bilgi, ürün ve tasarım hakkında bilgi ve ürünün en az üç temel açıdan çekilmiş dijital fotoğrafları istenir. Ön elemeyi geçerek sergiye ve katalogda yer almaya davet edilen katılımcılardan orijinal ambalajında ürünün örneğini ve ürünün kullanım kılavuzları ve garanti belgelerini sergi mekanına teslim etmeleri istenir.

Değerlendirme Süreci

Jüri

Ürün tasarımı değerlendirmesi için, Toplam 13 sektöre yönelik altı jüri heyeti kurulur. Jüri heyetleri; üretim, pazar, kullanıcı ve mevcut ürünler hakkında sektörel bilgiye sahip ve tasarım konusunda ulusal ve uluslararası alanda profesyonel ve akademik yapıtları olan beşer farklı uzmandan oluşur. Jüri değerlendirmede aşağıdaki ölçütleri dikkate alır.

İyi Tasarım Değerlendirme Ölçütleri

  • Yenilik ve farklılık
  • İşlevsellik ve kullanım kolaylığı
  • Dürüstlük ve içtenlik
  • Estetik katkı
  • Sağlık ve güvenlik
  • Ekonomi
  • Üretim için tasarım kalitesi
  • Sürdürülebilirlik

Üstün Tasarım Değerlendirme Ölçütleri

  • Yenilikçilik (inovasyon)
  • İşlevsel üstünlük
  • Estetik üstünlük
  • Kullanıcıya duyarlılık
  • Endüstrinin gelişimine katkı
  • Markaya ve iş ortamına katkı
  • Topluma ve kültüre katkı
  • Çevreye katkı

Kurallar ve Koşullar

  • Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne başvuru, üretici firma yetkilisi, marka sahibi firma yetkilisi veya tasarımcı tarafından yapılabilir. Başvuran taraf diğer iki tarafı haberdar etme, onlar hakkında doğru bilgi verme sorumluluğunu taşır. Bilgilerin yanlışlığı veya eksikliği durumunda organizatörler sorumluluk üstlenmez.
  • Sergi mekanına teslim edilen ürün örnekleri ve sunuş malzemeleri organizatörler tarafından farklı şehir ve ülkelerde sergilenebilir.
  • Organizatörler, tüm başvuru bilgilerini ve görsellerini, sergi mekanına teslim edilen ürün örneklerini ve sunuş malzemelerini, yayımlamak ve arşivlemek haklarına süresiz sahiptir.
  • Sergilerin bitiminde teslim edilen tüm malzemelerin geri alınması gerekir. Geri alınmayan malzemelerden organizatörler sorumlu tutulamaz. Ancak organizatörler malzemeleri, sergi bitiminden beş gün önce katılımcıları bilgilendirerek gezici sergiler için saklayabilir.
  • Sergiye teslim edilen malzemeler, Design Turkey organizasyonu tarafından taşınabilir. Organizatörler, katılımcı tarafından teslim edilen tüm ürün ve malzemelerin, değerlendirme ve sergi sırasında güvenliklerinin sağlanması için her türlü çabayı gösterecektir. Ancak organizatörler, malzemelerin taşınması ve depolanması sırasında oluşabilecek hasar veya kayıplar konusunda sorumluluk üstlenmez. Malzemelerin paketlenmesi, taşınması ve sigortalanması katılımcının sorumluluğundadır. Kırılacak nitelikteki malzemelerin taşınması sırasında hasarlar oluşabileceği ve değerli malzemeler için sigorta gerekebileceği katılımcılara hatırlatılır.
  • Sergiye teslim edilen ürünlerin tasarımları ve teslim edilen tüm sunuş malzemesi özgün olmalıdır. Eğer tasarımlar veya sunuş malzemeleri özgün değilse ve üçüncü kişilerin fikri haklarını ihlal ediyorsa, bundan organizatörler sorumlu tutulamaz.
  • Ürünlerin fikri haklarını korumak için gerekli önlemleri almak katılımcıların sorumluluğundadır, ürünlerin kopyalanması durumunda organizatörler sorumluluk kabul edemez.
  • Katılımcıların isim ve adresleri sergide ve yayınlarda teslim edilen malzeme ile birlikte belirtilecektir.
  • Ödül alan tasarımların üreticileri ve tasarımcılarıyla ödül işaretlerini ürünün üzerinde, ambalajında ve tüm tanıtım malzemelerinde kullanmaları için sözleşme imzalanır.
  • Ödül işaretleri, ödül sahipleri tarafından sadece ödülün verildiği ürünle ilişkili olarak kullanılabilir.

Etkinlik Takvimi

  • Başvuru Kabul: 20 Temmuz - 15 Ekim 2010
  • İnternet üzerinden ön değerlendirme: 8 Ekim - 8 Kasım 2010
  • Ön değerlendirme sonuçlarının duyurulması: 12 Kasım 2010
  • Sergi için ek bilgi Teslimi: 12 Kasım - 1 Aralık 2010
  • Ürünlerin teslimi: 3 - 4 Aralık 2010,
  • Sergi kurulumu: 3-4 Aralık 2010
  • Ürünler üzerinden juri değerlendirmesi: 5-6 Aralık 2010
  • Ödül töreni ve sergi açılışı: 7 Aralık 2010
  • Sergi: 7 - 14 Aralık 2010
30 Kasım 2010
  

MAPIC 2010 Parekende Fuarı

TURQUALITY® 13 markası ile 17-19 Kasım 2010 tarihlerinde Cannes’da düzenlenen MAPIC 2010 Parekende Fuarındaydı. Fuar dünyanın en büyük parekende ve alışveriş merkezleri fuarı olma özelliği taşımaktadır. 16 yıldan buyana düzenlenen fuara 66 ülkeden insanlar katılmaktadır. Fuarda bir stand ile katılan TURQUALITY® Sarar, İpekyol, Damat, Zen, Collins, Çilek, Boydak, Twist, Jimmy Key, Machka, İstikbal, Network, Twist marklarıyla katıldı.





  • Dünyanın en büyük perakende ve alışveriş merkezleri fuarı
  • 17-19 Kasım 2010’da
  • Fransa Cannes’de
  • 16 yıldır yapılıyor
  • 66 ülkeden insanlar katılıyor.
16 Kasım 2010
  

Jagdish Sheth, TURQUALITY® Vizyon Semineri’nde küresel büyüme fırsatlarını anlattı

Dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka geliştirme programı TURQUALITY®’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Vizyon Seminerleri’nin 5.’si İstanbul’da yapıldı. Dünyanın önemli pazarlama profesörlerinden Jagdish Sheth’in katıldığı TURQUALITY® Vizyon Seminerleri’nin konusu "Global Arenada Rekabetçi Büyüme Fırsatları"ydı.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek marka geliştirme programı TURQUALITY®’nin bu yıl 5. kez gerçekleştirilen Vizyon Seminerleri, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız’ın ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Dünyanın en önemli pazarlama profesörlerinden Jagdish N. Sheth’in konuşmacı olarak katıldığı seminerin bu yılki konusu: ‘Global Anerada Rekabetçi Büyüme Fırsatları’ oldu.

Tüketici davranışı, ilişkisel pazarlama, rekabetçi strateji ve jeopolitik analizler alanlarındaki akademik katkılarıyla dünya çapında tanınan Jagdish Sheth, TURQUALITY® Vizyon Semineri’nin konuğu olarak, 30 Nisan 2009 tarihinde Türkiye’ye geldi. İstanbul’da Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirilen seminerde Sheth, "Global Arenada Rekabetçi Büyüme Fırsatları" konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Jagdish Sheth Kimdir?

Dr. Jagdish (Jag) N. Sheth, Emory Üniversitesi Goizueta Business School’da Pazarlama Profesörü olarak görev yapıyor. Sheth Ayrıca Souther California Üniversitesi’nde 7 yıl, Illinois Üniversitesinde 15 yıl; Columbia Üniversitesinde 5 yıl; MIT’de ise 2 yıl görev aldı.

ABD, Avrupa ve Asya’da çok sayıda şirkette danışman olarak görev alan Profesör Sheth’in halen, AT&T, BellSouth, Cox Communications, Delta, Ernst & Young, Ford, GE, Lucent Technologies, Motorola, Nortel, Pillsbury, Sprint, Square D, 3M, Whirlpool gibi birçok şirket müşterileri arasında yer alıyor. 20’den fazla ülkede 1000’in üzerinde sunum yapan Sheth, Norstan, Cryo Cell International ve Wipro Limited gibi kuruluşların yönetim kurulunda yer alıyor. Dr. Sheth aynı zamanda Amerikan Psikoloji Birliğinde de görev yapmaktadır.

Dr. Jagdish (Jag) N. Sheth, 1989 yılında, Pazarlama Bilimi Akademisi tarafından Üstün Pazarlama Eğitmeni ödülüne layık görüldü. 1991 ve 1999 yıllarında ise Sales and Marketing Executives International (SMEI) tarafından Üstün Eğitmen ödülünü aldı. 1992 yılında Amerikan Pazarlama Birliği tarafından Pazarlama Teorisine üstün katkılarından ötürü P.D Converse Ödülüne değer bulunan Dr. Jagdish (Jag) N. Sheth, 1996’da Pazarlama Bilimi Akademisi’ne Seçkin Akademisyen olarak seçildi.

Dr. Jagdish (Jag) N. Sheth,1997 yılında ise, Uluslararası Mühendislik Konsorsiyumu tarafından Seçkin Akademisyen ödülünü aldı. 2004 yılında ise Amerikan Pazarlama Birliği tarafından verilen en önemli iki ödül olan Richard D. Irwin Üstün Pazarlama Eğitmeni ve Charles Coolidge Parlin Ödülüne layık görüldü.

Yüzün üzerinde makalesi olan Dr. Sheth’in yayınlanmış kitapları şu şekildedir:

  • "Clients For Life" (2000) (Best-seller)
  • "Value Space" (2001)
  • "The Rule of Three" (2002)
  • "Customer Behavior: A Managerial Perspective" (2004)
  • "Firms of Endearment" (2006)
  • "The Self-Destructive Habits of Good Companies: ...And How to Break Them" (2007)
  • "Chindia Rising: How China and India will Benefit Your Business" (2008)

Basın Bilgi: Lerna Asurluoğlu – Medyaevi İletişim / Tel: (0212) 351 91 81 (114)

29 Nisan 2009
  

TURQUALITY® 2009'un Fırsat ve Tehditlerini "David Bosshart" ile Değerlendirdi

TURQUALITY®, dünya perakende sektörünün uzman isimlerinden, Türkiye'nin perakende dünyasını yakından tanıyan David Bosshart'ın konuşmacı olduğu, "2009'a Girerken Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı seminerle, bünyesindeki markalara yol gösterdi.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY®, 2009'un getireceği fırsatlar ve tehditler üzerine bir seminer düzenledi. TURQUALITY® bünyesindeki markaların üst düzey yöneticileri ve CEO'larının katıldığı, İsviçre'nin önemli enstitülerinden Gottlieb Duttweiler Institut'un (GDI) Başkanı David Bosshart'ın konuşmacı olduğu seminer, 24-25-26 Şubat tarihlerinde, Swissotel'de gerçekleştirildi.

Üç gün süren "2009'a Girereken Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı seminerde David Bosshart, TURQUALITY® bünyesindeki firmalarla; sektörler bazında, her gün 25'er kişilik gruplarla buluştu. David Bosshart, seminer dizisinin ilk gününde tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Bosshart, seminerin ikinci gününde 2009 yılını, hızlı tüketim ve mücevher sektörleri açısından değerlendirdi. Seminerin son gününde ise dayanıklı tüketim sektörünün temsilcileri, seminere dinleyici olarak katıldılar. İnteraktif olarak gerçekleşen seminerde David Bosshart, 2009 yılını fırsatlar ve tehditler bilgilendirirken, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

David Bosshart Kimdir?

Türkiye'nin perakende dünyasını yakından tanıyan çok özel bir otorite olan David Bosshart, işletme eğitiminin ardından Zürih Üniversitesi'nde felsefe ve politika bilimleri üstüne doktorasını tamamladı. David Bosshart; pazarlama, perakende ticaret ve müşteri davranışları alanında akademik çalışmalar yaptı, danışmanlık projeleri yönetti.

1991- 1996 yılları arasında GDI Müşteri Araştırmaları ve Sosyal Değişim bölümünün başında yer alan Bosshart, 1997 - 1999 yıllarında Migros İsviçre Stratejik Büyüme Departmanı'nı yönetti. Bosshart, 1999 yılından bu yana, GDI' nın başkanlığını yürütüyor.

Pek çok uluslararası konferansta, konuşmacı olarak yer alan Bosshart, Open Forum Davos 2007'de "Bugünün Tanrıları Markalar mı?" başlıklı oturumda görüşlerini paylaştı.

Yayınlanan sekiz kitabının yanı sıra; perakende ticaretin dinamikleri, yönetim ve müşteri davranışları üzerine çok sayıda araştırması bulunuyor.

Basın Bilgi: Medyaevi İletişim / Lerna Asurluoğlu, Mariam Öcal Tel: (0212) 351 91 81 (114) / (142)

23 Şubat 2009
  

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı 4. ve 5. dönemini tamamladı

TURQUALITY® kapsamındaki firmaların yöneticileri için Koç ve Sabancı Üniversiteleri işbirliğiyle özel olarak geliştirilen ‘Yönetici Geliştirme Programı’nın 4. ve 5. dönemi tamamlandı. 120 yöneticiye daha sertifikaları törenle teslim edildi.

Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı TURQUALITY® tarafından, kapsamdaki firmaların orta ve üst düzey yöneticileri için Koç ve Sabancı Üniversiteleri işbirliğiyle geliştirilen Yönetici Geliştirme Programı’nın 4. ve 5. dönemi sona erdi. Katılımcılara sertifikaları, 28 Ocak 2009 tarihinde, Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampusunda düzenlenen törenle verildi.

Törene, DTM İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tosun Terzioğlu, Koç Üniversitesi Dekan Yardımcısı İşletme Enstitüsü ve Yönetici Geliştirme Programları Prof. Dr. Serpil Sayın, akademisyenler ve kapsamdaki firmaların üst düzey yöneticileri katıldılar.

Desteklediği firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek, katılımcı yöneticiler arasında ortak bir yönetim lisanı oluşturmak, firmalara sağlanacak destek hizmetlerinde projeleri hayata geçirecek takımların kurulmasına katkı sağlamak ve TURQUALITY® marka destek platformu için ihtiyaç duyulan sinerjiyi yaratmak amacıyla oluşturulan programın tamamlanan 4. ve 5. dönemiyle, sertifika sahibi yönetici sayısı 300’e ulaştı.

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı

Executive MBA programları örnek alınarak tasarlanan Yönetici Geliştirme Programı, Koç ve Sabancı Üniversiteleri’nde her dönem 30’ar kişilik 2 ayrı ekiple gerçekleştiriliyor. Tamamı 54 gün yani 27 hafta süren programla katılımcıların global başarı için gerekli vizyon ve yetkinliklere ulaşma konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı çerçevesinde işlenen dersler ise temel rekabet gücü analizi ve strateji uygulamalarından ekonomiye, insan kaynakları ve bilgi yönetiminden teknolojiye, stratejik pazarlama ve marka yönetiminden perakendecilik yönetimine, finansal muhasebeden tedarik zinciri yönetimine kadar çeşitli alanları kapsayan toplam 29 ana konu başlığından oluşuyor. Koç ve Sabancı Üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen program kapsamında, orta ve üst düzey yöneticilerinin marka ve pazarlama yönetimi, uluslarara­sı pazarlar, pazar araştırması ve ürün geliştirme gibi konularda derinlemesine bilgi sahibi olmaları ya da mevcut bilgilerini güncellemeleri de sağlanıyor.

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı çerçevesinde verilen dersler şu başlıklardan oluşuyor;

"Oryantasyon & Vaka Çalışmasına Giriş", " Temel MS Ofis Uygulamaları", " Yeni Rekabet Ortamları ve Ufuk Turu", " Mikro Ekonomi", " Makro Ekonomi", " Yönetim ve Organizasyon Tasarımı", "Organizasyonlarda Davranış ve İK Yönetimi", "Bilgi Yönetimi ve Teknolojileri", "Yöneticiler İçin Veriye Dayalı Karar Verme", "Rekabet Gücü Analizi ve Strateji", "Uluslararası Pazarlama", "Stratejik Pazarlama", "Yeni Ürün Geliştirme", "Fiyatlandırma", "Değişim Yönetimi", "Marka Yönetimi", "Satış Yönetimi", "Bütünleşik Pazarlama İletişimi", "Operasyon ve Süreç Yönetimi", "Pazar Araştırmaları", "Satın Alma Yönetimi & Müzakere Becerileri", "Tedarik Zinciri Yönetimi", "Finansal Muhasebe", "Yönetim/Maliyet Muhasebesi", "Proje Yönetimi ve Planlaması", "Finansal Yönetim", "Perakendecilik Yönetimi", "Perakendecilikte ERP & MIS", "Vaka Çalışması Sunumları"

Basın Bilgi: Lerna Asurluoğlu- Mariam Öcal / Medyaevi İletişim / Tel: (0212) 351 91 81

31 Aralık 2008
  

TURQUALITY® Vizyon Seminerleri’nin dördüncüsü Robert S. Kaplan’la gerçekleştirildi.

İş stratejileri konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olan Robert S. Kaplan, TURQUALITY® Vizyon Seminerleri kapsamında düzenlenen "Performans ve Maliyet Yönetimi" başlıklı seminere katılmak üzere, 11 Kasım 2008 tarihinde Türkiye’ye geliyor.

Performans ve maliyet yönetim sistemleri alanlarında küresel boyutta çalışmalar yapan Robert S. Kaplan, TURQUALITY® Vizyon Semineri’nin konuğu olarak Türkiye’ye geliyor. Dünyanın ilk devlet destekli marka geliştirme programı olan TURQUALITY®, desteklediği firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek amacı ile düzenlediği Vizyon Seminerleri’ni dünyaca ünlü pazarlama ve yönetim teorisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirmeye devam ediyor.

11 Kasım 2008 Salı günü, gerçekleştirilecek seminerde Kaplan, "Performans ve Maliyet Yönetim Sistemleri" konusunda bilgi verecek. 2005 yılında Financial Times tarafından iş dünyasının en önemli 25 düşünürü arasında seçilen Prof. Robert S. Kaplan, "Performans ve Maliyet Yönetim Sistemleri" başlıklı seminerde, kendisi tarafından geliştirilen Balanced Scorecard – BSC (Performans Karnesi) sistemini anlatacak. Şirketlerin performansının sadece finansal ölçülerle değil finansal olmayan ölçülerle de değerlendirilmesi gerektiği üzerine yoğun çalışmalar yapan Kaplan, bu yöntemle şirketlerin finansal ve finansal olmayan ölçümleri arasında denge kurmayı amaçlıyor. Kaplan, geliştirdiği bu sistemi dünyadaki başarılı uygulamalarını örnekleri ile birlikte ortaya koyacak.

TURQUALITY® kapsamındaki firmaların ortakları ve yöneticilerinin dinleyici olarak katılacağı seminerde Kaplan, kendi performanslarını takip etmek ve stratejilerine yön vermek isteyen firmalara önemli ipuçları verecek. Kaplan’ın konuşmasının ana başlıkları ise; "Yeni Strateji Yönetim Sisteminin Merkez Bileşeni, Beş Strateji Uygulama Prensibi, Strateji Haritası, BSC Terminolojisi, Ölçütler, Hedefler ve Hamleler, Uyumlama Hareketi, Strateji Odaklı Organizasyon, Stratejiyi Sürekli Kılmak, Süreç Yönetimi ile BSC Strateji Sürecini İlişkilendirmek, Yeni Performans ve Maliyet Yönetimi Sistemleri ile Stratejiyi Uygulamak" olacak.

Robert S. Kaplan kimdir?

Operasyonel mükemmellik ve strateji uygulamaları ile maliyet ve performans yönetim sistemleri arasındaki ilişkiye odaklanarak, yönetimsel eğitim ve danışmanlık alanlarında araştırmalar yapan Robert S. Kaplan, Harvard İşletme Fakültesi’nde (Harvard Business School - HBS) Baker Vakfı Profesörü, aynı zamanda Palladium Group'ta yönetici olarak görev yapıyor.

Kaplan, 1977 ile 1983 yılları arasında Dekanlık görevini de yürüttüğü Carnegie-Mellon Üniversitesi'ndeki 16 yıllık görevinin ardından HBS bünyesine katıldı. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini M.I.T. Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden alan Kaplan, doktorasını ise Cornell Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması alanında yaptı. Stuttgart (1994), Lodz (2006), Waterloo (2008) üniversitelerinde ise fahri doktorası bulunuyor.

Kaplan, Performans Karnesi (Balanced Scorecard - BSC) ve faaliyet tabanlı maliyetlendirme sistemlerinin geliştiricilerindendir. Bu alanlarda 14 kitabı, Harvard Business Review' de 12 ve çeşitli kaynaklarda yayınlanmış 120’nin üzerinde makalesi mevcut. David Norton'la birlikte yazdığı ve Performans Karnesi (Balanced Scorecard) ile ilgili yayınlanan 5. kitabı " The Execution Premium: Linking Strategy to Operations for Competitive Advantage" ve Steve Anderson ile birlikte yazdığı " Time-Driven Activity-Based Costing" isimli kitapları Robert S. Kaplan'ın yayınlanan son kitaplarıdır.

2006 yılında "The Accounting Hall of Fame"e seçilerek, "The Management Accounting Section of the A.A.A. (Amerika Muhasebe Birliği)" tarafından "Yaşam Boyu Katkı" ödülüne layık görüldü.

Aralık 2004'te Telecom Italia tarafından kendisine, İş Dünyası ve İktisadi Düşünce alanında liderlik ödülü verildi. 2005 yılında Financial Times tarafından iş dünyasının en önemli 25 düşünüründen biri olarak seçildi. 2002 ve 2003 yıllarında ise Accenture Institute for Strategic Change tarafından en iyi 50 yönetsel düşünür ve yazar arasında gösterildi.

1988 yılında A.A.A. tarafından "Üstün Muhasebe Öğreticisi Ödülü", 1994 yılında Chartered Institute of Management Accountants (UK) tarafından muhasebe alanında üstün katkılarından ötürü CIMA ödülü ve 2001 yılında Institute of Management Accountants (IMA) tarafından akademik ve uygulama alanındaki katkılarından dolayı "Farklılık Yaratan Hizmet" ödülü ile ödüllendirildi.

Kaplan, performans ve maliyet yönetim sistemleri alanlarında küresel boyutta çalışmalar yapmakta ve halen Evergreen Energy, Acorn Systems ve the Technion Institute of Management'da da yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Basın Bilgi : Lerna Asurluoğlu – Medyaevi İletişim / Tel: (0212) 351 91 81 (114) Serpil Kaya - Medyaevi İletişim / Tel: (0212) 351 91 81 (142)

10 Kasım 2008
  

“Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” sahiplerini buldu

Türkiye’nin tasarımla markalaşmasında ve ihracatının gelişmesinde önemli açılımlar sağlayacak, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlayacak “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” sahiplerini buldu.

TURQUALITY® Programı dahilinde düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, 21 Ekim 2008 tarihinde Antrepo 3’te gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Dünyaca ünlü tasarım uzmanlarının ön elemeyi geçen başvurular arasından değerlendirdiği toplam 293 endüstriyel tasarım ve 24 kavramsal projeden 39 tanesi “İyi Tasarım Ödülü”ne, 11 tanesi “Üstün Tasarım Ödülü”ne, 4 tanesi de TURQUALITY® Tasarım Ödülü’ne değer bulundu. 1 kavramsal proje ise, “Kavramsal Tasarım Ödülü”ne layık görüldü.

Tasarım kültürünü yaygınlaştırmak, ürünlere tasarımla katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in himayelerinde, 21 Ekim Salı günü Antrepo 3’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

“İyi Tasarım Ödülü”; “Üstün Tasarım Ödülü”, “TURQUALITY® Tasarım Ödülü” ve “Kavramsal Tasarım Ödülü” olmak üzere 4 kategoride ödüllerin verildiği gecede, TURQUALITY® Tasarım Ödülü’ne, Airfel markasıyla, Hulusi Neci’nin tasarladığı Kalemkumanda Universal Klima Kumandası”, Tautmann markasıyla Mehmet Ataman, Stefan Lippert, Ozkan Işık ve Wolf Giebel’in tasarladığı Hasta Transfer Sedyesi, Jumbo markasıyla yarışan Minas Çolakyan’ın tasarladığı Çaydanlık Takımı, Arçelik markası tasarımcılarından Fuat Arı ve Soner Ilgın’ın tasarladığı Arçelik Divide anda Cool Buzdolabı – Bölünebilir Soğutma teknolojisi değer bulundu.

TURQUALITY® Tasarım Ödülü, Üstün Tasarım Ödülleri’ni alan tasarımlar arasında yapılan yeniden değerlendirme sonucunda, Türk markası taşıyan en iyi tasarımlara veriliyor.

TURQUALITY® Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun işbirliği ile düzenlenen “Design Turkey Tasarım Ödülleri”, nitelikli tasarımları teşvik ederek Türk endüstrisinin stratejilerine yön verirken, toplumda tasarımın farkındalığını da yükseltmeyi hedefliyor.

Gecede bir konuşma yapan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Bugün bir adım daha atıyoruz. Türkiye’de evrensel tasarım ilkelerine göre tasarlanmış ve endüstriyel düzeyde imal edilmiş ürünlerimizi tüm dünyada geçerliliği olan bir ödül sistemiyle değerlendiriyoruz. Gelecek üretimle gelecek. Üretim ise markalaşma ve tasarımla rekabetçi üstünlüğe dönüşecektir.” dedi.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne KOBİ’ler de yoğun ilgi gösterdi, Ödül töreni öncesinde, TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Gülay Hasdoğan ve Jüri Üyeleri arasında yer alan Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Tasarım Bölüm Başkanı Prof. John Heskett’in katılımıyla bir basın sohbet buluşması gerçekleştirildi. Toplantıda, “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” Projesi’nin gelişim süreci, elde edilen sonuçlar ve Türkiye’nin endüstriyel tasarım konusundaki durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Basın sohbet buluşmasında bir konuşma yapan TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız, Mayıs ayında lansmanı yapılan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Altunyaldız konuşmasına şöyle devam etti: “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde bizleri sevindiren çok önemli bir gelişme var. Projeye, herkesçe bilinen ve tasarıma önem verdiği bilinen markaların yanında KOBİ’ler de tasarımlarını değerlendirmek üzere bizlere ulaştırdılar. Dünya ekonomisindeki rolü giderek artan KOBİ’lerin teşviki ve gelişimi için uygun politikalar belirlemek gerekiyor ve bu politikalarının oluşturulmasında da Dış Ticaret Müsteşarlığı önemli bir rol oynuyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde olduğu gibi bu alanda önemli rol üstlenecek, ihracatı ve KOBİ’lerin gelişimini destekleyecek yeni projelere yönelik modeller üzerinde çalışıyor.”

Altunyaldız, Türk şirketlerinin uluslararası pazarlarda başarıyı yakalamasının ancak tasarımla oluşturulmuş markalı ürünler ihraç etmesiyle mümkün olabileceğini belirtti ve Türk tasarımcılarının doğrudan desteklenebilmesi için Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülecek olan tasarım desteğinin yakın zamanda hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

30 Eylül 2008
  

Türkiye’nin tasarımda kilometre taşı; Design Turkey

Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde yepyeni bir proje: "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"

Türkiye'nin tasarımla markalaşmasında önemli açılımlar sağlayacak "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri", Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine de çok önemli katkılarda bulunacak.

Ülkemiz sanayiinde tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve ulusal ile uluslararası pazarlarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla hayata geçirilen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri", Türkiye'de tasarımla markalaşmanın yolunu açmaya hazırlanıyor. TURQUALITY® Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun işbirliği ile düzenlenen ve nitelikli tasarımların ödüllendirileceği "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"ne, toplam 12 sektörden tasarımcılar ve üretici firmalar piyasaya sundukları ürünleriyle katılabilecek.

Ülkemiz tasarım kimliğinin oluşturulmasında katkı sağlayacak "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri", tüm Türk tasarımcıların, marka sahibi firmaların ve firma yetkililerinin katılımına açık olacak. İnternet üzerinden www.designturkey.org.tr adresinden başvuruların alınacağı proje kapsamında değerlendirmeye alınacak ürünlerde, en fazla üç yıl önce üretilmiş ve piyasaya sürülmüş olması ile tasarımının, üretiminin veya marka sahipliğinin T.C. kökenli olması özellikleri aranıyor.

Ön elemeyi geçen ürünler, ödül töreninden iki gün önce, ulusal ve uluslararası seçkin uzmanlardan oluşan 30 kişilik bir jüri heyeti tarafından sektörel bazda değerlendirilerek "İyi Tasarım Ödülü"; "Üstün Tasarım Ödülü" ve "TURQUALITY® Tasarım Ödülü" olmak üzere 3 kategoride derecelendirilecek. 21 Ekim 2008'de yapılacak ödül töreniyle, "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" sahiplerini bulacak. Ödül alan ürünler ayrıca, projenin gücünü, "Design Turkey" logosu ile ürünlerine taşıyarak, ürünlerinin tasarım değerini ulusal ve uluslararası arenada belgeleyebilecek. Böylelikle, pazardaki stratejik konumlarını güçlendirerek, "Design Turkey" organizasyonunun sunacağı yurtiçi ve yurtdışı tanıtım olanaklarından faydalanarak, ulusal ve uluslararası alanda tasarım dünyasına açılma fırsatını yakalayabilecekler.

Projenin lansmanı, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla gerçekleşti

Tasarımın kazandıracağı rekabetçi üstünlükle Türkiye'nin tasarımla markalaşmasında ve ihracatının gelişiminde önemli açılımlar sağlayacak olan proje; 30 Mayıs Cuma günü, Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in himayesinde gerçekleştirilen toplantıya, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Süleyman Orakçıoğlu, İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Gülay Hasdoğan ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İstanbul Şube Başkanı Sertaç Ersayın'ın yanı sıra Türkiye'nin önde gelen tasarımcıları katıldı.

Bu yıl ilki yapılacak "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri", tasarımcıları sektör bünyesindeki üreticilerle buluştururken yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek faaliyetlerle tasarım dünyasında Türkiye'nin yerini de vurgulayacak. İyi tasarımı ödüllendirmek, tasarımın değerini yükseltmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen "Design Turkey", ürünlerin sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da markalaşmasına açılım sağlayacak. "Design Turkey", ülkemizde endüstrinin, ihracatın, uluslararası markalaşmanın ve endüstriyel tasarımın gelişimine katkıda bulunmasıyla birlikte tasarımın gündelik hayatta kullandığımız ürünlere yansımasıyla toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine de katkı sağlayacak.

Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen konuşmasında, son 1 yıllık dönemde 120 milyar doların üstüne çıkan ihracat rakamlarındaki artışa dikkat çekerek, firmalarımızın uluslararası pazarlarda sürdürülebilir başarıyı yakalamasının ancak etkin üretim yöntemleri ve pazar özelliklerini de içeren tasarımlarla oluşturulmuş ve doğrudan bir yaşam tarzına dönüştürülmüş markalı ürünler ihraç etmesiyle mümkün olabileceğini belirtti. Ülkemizin kendi tasarımcılarını yetiştirmesinin önemini vurgulayan Sayın Tüzmen "Firmalarımızın teknolojilerini geliştirerek kendi tarzlarını içeren, zekice tasarlanmış markalı ürünler üretmesi büyük bir önem arz etmektedir." diye konuştu.

"Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nin, endüstriyel tasarımın öneminin bütün kesimler tarafından anlaşılabilmesi, bu konudaki farkındalığın geliştirilmesi ve tasarım kültürünün yaygınlaştırılması hususlarında önemli işlevler göreceğini belirten Sayın Tüzmen, "Tasarımcılarımızın doğrudan desteklenebilmesi için Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülecek olan tasarım destekleri, uygulama esaslarının belirlenmesiyle birlikte yakın zamanda hayata geçirilebilecektir." şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Oğuz Satıcı konuşmasında, 2023 yılı hedefimiz olan 500 milyar dolara ihracata ulaşmak için azimle çalışırken ana hedefimizin karlılığımızı ve verimliliğimizi artırmak, katma değeri yüksek ürünleri oluşturabilmek ve sanayicilerimizin kendi ürünlerini tasarlama ve geliştirme motivasyonunu sağlamak olduğuna dikkat çekti. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri'nin 15 yıl önce başlattığı tasarım odaklı çalışmaların özellikle son 7 yıldır her yıl yoğunluğu artan bir şekilde tasarımcı ve sanayici ilişkisini güçlendirdiğini belirten Satıcı, bu ilişkinin taraflarının bugün Türkiye için çok önemli yeni bir projeyi hayata geçirme aşamasına getirdiğini vurguladı. Oğuz Satıcı, "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"ni tasarım, toplum ve endüstri arasındaki iletişimi sağlayacak ve Türkiye'de birçok oluşumu tetikleyecek çok önemli bir hareket' olarak tanımladı.

"Yaşam kalitesini geliştirmek, endüstrinin gelişimini beslemek ve yüksek katma değerli ve rekabetçi ürünleri oluşturmak için pek çok farklı yol bulunabilir ancak bunların tümünü birden gerçekleştirebilecek tek anahtar arıyorsak bu tasarımdır" şeklinde konuşan Oğuz Satıcı, "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nin iyi tasarımı arayan, toplum karşısında onaylayan, tasarımda ve kalitede en iyileri işaret eden, iyi üretimin, yüksek yaşam kalitesinin ve güvenilirliğin bir sembolü olarak konumlanacağını belirtti. Oğuz Satıcı, ödül sisteminin pazarlamada önemli bir araç olmasının yanı sıra yeni pazar kanalları yaratmaktan, kamu finansmanını güvence altına almaktan ve tasarımı sermayeye çevirmeye kadar uzanan geniş bir etki alanının bulunduğunun altını çizdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ise, toplantıda yaptığı konuşmada; küresel arenada söz sahibi olmanın yolunun yüksek katma değerli, yenilikçi ve insanların yaşamlarına ayrıcalık katan markalar yaratmaktan geçtiğini vurguladı. Bu sürecin kilit noktasında tasarımın yattığını belirten Altunyaldız, "Tüketici ihtiyacına odaklanan, nitelikli estetik anlayışını işlevsellikle buluşturabilen tasarımlar global marka yaratma sürecinin en kritik öğelerinden biri. Bu gerçekten hareketle Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım projesi olan "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"ni hayata geçirme kararı aldık." diye konuştu.

Ziya Altunyaldız, TURQUALITY® Programı dahilinde düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nin Türkiye'nin ihracatında önemli katkılarda bulunacağının altını çizerek, şöyle söyledi: "Dış Ticaret Müsteşarlığı olarak, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefi belirledik. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliği ile düzenlediğimiz "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nin bu hedefe ulaşmada çok önemli katkıları olacağına yürekten inanıyorum."

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Gülay Hasdoğan Türkiye'de güçlü bir üretim alt yapısı olduğunu teknolojiye ve kaliteli üretime yapılan yatırımın ancak endüstriyel tasarımın ürüne eklediği kullanım değeri ile katma değere dönüşebileceğini belirtti. Endüstriyel tasarımın bir ürünün doğru hedef kitleye seslenmesini, hedef kitlenin ihtiyacını en iyi şekilde karışılamasını ve pazarda farklılık yaratmasını sağlayan en önemli araç olduğunu vurguladı.

Gülay Hasdoğan, bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutlayan ve bugüne kadar tasarımı tanıtan çeşitli etkinlikler gerçekleştiren ETMK'nın ilk kez, devletin sanayi ve tasarımcılarla buluştuğu bir oluşuma imza atmanın gururunu taşıdığını belirtti.

12 sektörü kapsıyor

"İyi Tasarım Ödülü", "Üstün Tasarım Ödülü" ve "TURQUALITY® Tasarım Ödülü"nden oluşacak "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri", 12 sektörü kapsıyor. Tasarımla ilgili Türkiye'de başlatılan en geniş kapsamlı projenin ilkinde; ambalaj, aydınlatma, elektronik ürünler, ev cihazları, ev ve ofis gereçleri ve aksesuarları, kamusal ve ticari ürünler, mobilya, spor, hobi, oyun ve kişisel ürünler, ulaşım ve taşıma araçları, yapı gereçleri, yatırım ürünleri ve tıbbi gereçler sektörlerinin tasarlanmış ürünleri değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme, aralarında yurtdışından önemli isimlerin de olduğu jüri üyeleri tarafından yapılacak.

Yarışmaya başvuran ürünler, getirdiği yenilik ve sunduğu farklılık, kullanıcının ihtiyacına cevap verebilme özelliği, işlevselliği ve taşıdığı estetik değer gibi ölçütler açısından değerlendirilecek. Değerlendirme süzgecinden geçerek ödül alan tasarımlar, iyi tasarımın taşıması gereken nitelikler konusunda sanayiciyi yönlendirecek, ürün geliştirme sürecinde doğru tasarım stratejilerini belirlemelerinde yol gösterecek.

Başvurular, 15 Ağustos'a kadar sürecek

"Design Turkey Endüstri Tasarım Ödülleri"ne başvurular, internet üzerinden www.designturkey.org.tr adresine girilerek, 15 Ağustos'a kadar yapılabilecek. 18 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında yapılacak ön elemenin ardından sergiye katılmaya hak kazanan projeler 17 Eylül 2008'de internet üzerinden açıklanacak.

Kavramsal tasarım ödülleri de verilecek

"Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" kapsamında, gelecekte endüstriye yön gösterecek yaratıcı fikirleri desteklemek amacıyla, "Kavramsal Tasarım Ödülleri" de verilecek. Bu ödüller, her yıl belirlenen tema çerçevesinde, üretim için programa alınmamış tasarım projelerini değerlendirerek verilecek. "Kavramsal Tasarım Ödülleri"nin bu yılki teması ise, "Eko-Tasarım: Sürdürülebilir çevre için tasarım". Kavramsal tasarım ödüllerinin değerlendirmesinde de, Ürün Tasarımı Ödülleri'nde olduğu gibi, başvuru, ön eleme, ödüllendirme ve tanıtımdan oluşan dört aşamalı bir süreç izlenecek.

Bilgi İçin: Lerna Asurluoğlu- 0212 351 91 81(114)& Neslihan Böle- 0212 351 91 81(153)

30 Nisan 2008
  

03 Ocak 2008 Türkiye'nin en iyi 10 projesinden biri; TURQUALITY®

Dünyanın ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® Türkiye'de son 10 yıla damgasını vuran projeler arasında yer aldı

Türkiye'nin önde gelen aylık ekonomi dergisi Capital tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “ iyi 10 proje” araştırmasında dünyanın ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® , son 10 yıla damgasını vuran projeler arasında yer aldı.

Capital Dergisi'nin çok sayıda işadamı, yönetici, akademisyen ve danışmanla birlikte yürüttüğü araştırmada değerlendirme kriterlerini şunlar oluşturdu: Projelerin yenilikçi olması, hayal gücüne dayanması, iş gücü yaratması, öncü olması, stratejik önem taşıması ve başarı elde etmesi.

Projelerin değerlendirilmesinde, sektörü dönüştürmesi ve sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilki gerçekleştirmiş olması da önemli bir ayırt edici unsur oldu. Tüm bunların ışığında son 10 yılda Türkiye'de yürütülen en iyi 10 proje belirlendi.

10 yılda 10 dünya markası ile yola çıkıldı

TURQUALITY®, “10 yılda 10 dünya markası yaratmak” vizyonu ile tasarlanmış bir marka geliştirme programı. Dünyada bu kapsamda oluşturulmuş ilk program olarak nitelenen TURQUALITY®, Türk markaları açısından bir gelişim katalizörü olabilmeyi amaçlıyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yürütülen TURQUALITY® Projesi, kapsamdaki firmalara, üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi ve kurumsallaşma konularında destek veriyor.

Pilot uygulamasında tekstil ve hazır giyim sektörüyle yola çıkan TURQUALITY®, bugün Türkiye'nin rekabet avantajını elinde bulundurduğu, markalaşma potansiyeline sahip tüm sektörlere destek veriyor. Bugün proje kapsamında tekstil ve hazır giyimden hızlı tüketim mallarına, dayanıklı tüketim malları ve ev malzemelerinden kuyum/mücevher ve otomotiv sektörüne uzanan çok sayıdaki sektörden toplam 46 marka destekleniyor.

TURQUALITY® büyüyor

TURQUALITY® yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bundan sadece 3 yıl önce uygulamaya başlanan TURQUALITY® Projesi'nin gösterdiği gelişimden gurur duyulduğu bildirildi. Geçen 3 yılda TURQUALITY® ‘nin yapılanmasını, markalaşma anlayışını, yaklaşımını sürekli olarak geliştirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “Program, dünyaca tanınmış strateji uzmanlarıyla gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin de desteğiyle sürekli gelişerek şu andaki dinamizmini kazandı ve gelişmiş bir uluslararası markalaşma programı olarak markalaşma atağımızda önemli bir kilometre taşı olarak yerini aldı. Bu projeyi '10 yılda 10 dünya markası yaratmak' vizyonuyla ortaya koyduk. Bu doğrultuda katma değeri yüksek, markalı ürünlerle uluslararası pazarlarda ön plana çıkabilen bir ülke olma yolunda önemli adımlar atıyoruz” denildi.

Basın Bilgi: Lerna Asurluoğlu / Medyaevi İletişim Tel: (0212) 351 91 81

31 Aralık 2007
  

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı 3. dönemini tamamladı

Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı TURQUALITY® tarafından kapsamdaki firmaların orta ve üst düzey yöneticileri için Koç ve Sabancı Üniversiteleri işbirliğiyle özel olarak geliştirilen Yönetici Geliştirme Programı’nın 2. ve 3. dönem dönem sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 6 Aralık 2007 tarihinde Koç Üniversitesi’nde düzenlenen sertifika töreni, TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı DTM İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız, Koç ve Sabancı Üniversiteleri’nin yönetici ve akademisyenleri ile program bünyesindeki firmaların orta ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Desteklediği firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek, katılımcı yöneticiler arasında ortak bir yönetim lisanını oluşturmak, firmalara sağlanacak destek hizmetlerinde projeleri hayata geçirecek takımların kurulmasına katkı sağlamak ve TURQUALITY® marka destek platformu için ihtiyaç duyulan sinerjiyi yaratmak amacıyla oluşturulan programın tamamlanan 3. dönemiyle 180 yöneticiye ulaşıldı.

Programla kapsamdaki tüm firmaların yöneticilerine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ziya Altunyaldız yaptığı konuşmada “Programı başlatırken pek çok hedefimiz vardı. Temel amacımız ise TURQUALITY® bünyesindeki firmaların orta ve üst düzey yöneticilerinin global başarı için gerekli vizyon ve yetkinliklere ulaşmalarına yardımcı olabilmekti. Koç ve Sabancı Üniversiteleri ile hayata geçirdiğimiz bu proje, üniversite, kamu ve sanayicilerin bir araya geldiği dünyanın ender projelerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 180 yöneticimiz programı tamamladı, 4. dönemi ise 21 Eylül’de başladı. Hedeflerimize ulaştığımızı görmek bize gurur veriyor” dedi.

Executive MBA programları örnek alınarak tasarlanan Yönetici Geliştirme Programları ile Koç ve Sabancı Üniversiteleri’nde her dönem 30’ar kişilik 2 ayrı ekiple gerçekleştiriliyor. Tamamı 54 gün yani 27 hafta süren programla katılımcıların global başarı için gerekli vizyon ve yetkinliklere ulaşma konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı çerçevesinde işlenen dersler ise temel rekabet gücü analizi ve strateji uygulamalarından ekonomiye, insan kaynakları ve bilgi yönetiminden teknolojiye, stratejik pazarlama ve marka yönetiminden perakendecilik yönetimine, finansal muhasebeden tedarik zinciri yönetimine kadar çeşitli alanları kapsayan toplam 29 ana konu başlığından oluşuyor. Koç ve Sabancı Üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen program kapsamında orta ve üst düzey yöneticilerinin marka ve pazarlama yönetimi, uluslararası pazarlar, pazar araştırması ve ürün geliştirme gibi konularda derinlemesine bilgi sahibi olmaları ya da mevcut bilgilerini güncellemeleri de sağlanıyor.

TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı çerçevesinde verilen dersler şu başlıklardan oluşuyor; “Oryantasyon & Vaka Çalışmasına Giriş”, “Temel MS Ofis Uygulamaları”, “Yeni Rekabet Ortamları ve Ufuk Turu”, “Mikro Ekonomi”, “Makro Ekonomi”, “Yönetim ve Organizasyon Tasarımı”, “Organizasyonlarda Davranış ve İK Yönetimi”, “Bilgi Yönetimi ve Teknolojileri”, “Yöneticiler için Veriye Dayalı Karar Verme”, “Rekabet Gücü Analizi ve Strateji”, “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi”, “Satış Yönetimi”, “Operasyon ve Süreç Yönetimi”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Finansal Muhasebe”, “Yönetim/Maliyet Muhasebesi”, “Proje Yönetimi ve Planlaması”, “Finansal Yönetim”, “Perakendecilik Yönetimi”, “Vaka Çalışması Sunumları”, “Değişim Yönetimi”, “Perakendecilik Yönetimi”, “Perakendecilikte ERP&MIS”, “Satın Alma Yönetimi & Müzakere Becerileri”, “Yeni Ürün Geliştirme”, “Fiyatlandırma”, “Finansal Yönetim”, “Stratejik Planlama”.

30 Kasım 2007
  

23 Ekim 2007 3. TURQUALITY® Vizyon Semineri'nin konuğu: Philip Kotler

Pazarlamanın efsane gurusu Philip Kotler, 3. TURQUALITY® Vizyon Semineri'nin konuğu olarak Türkiye'ye geliyor. Dünyanın ilk devlet destekli marka geliştirme programı olan TURQUALITY®, desteklediği firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek amacı ile düzenlediği Vizyon Seminerleri'ni dünyaca ünlü pazarlama ve marka teorisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirmeye devam ediyor.

20 Kasım 2007, Salı günü, Swissotel'de gerçekleştirilecek seminerde Kotler, "Kazanan Uluslararası Stratejiler Geliştirme" konulu bir konuşma yapacak. TURQUALITY® kapsamındaki firmaların ortakları ve yöneticilerinin dinleyici olarak katılacağı seminerde Kotler, firmalara yurtdışı pazarlarda kazanan uluslararası stratejilerin geliştirilmesi ve uzun vadeli başarı yakalanabilmesi için ipuçları verecek.

Kotler'in konuşmasının ana başlıkları, küreselleşme, zorlu uluslararası görevler, markalaşma, kurumsal markalaşma, uluslararasılaşma süreci ve etkin küresel pazarlama olacak.

Philip Kotler kimdir?

Dr. Philip Kotler Chicago'daki Northwestern University Kellogg Graduate School of Management'ta uluslararası pazarlama profesörü olan Kotler'in, 20 dile çevirisi yapılmış toplam 19 adet kitabı ve yayımlanmış 100'ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.

Kotler, "Mega-Marketing"‚ "Demarketing" ve "Social Marketing" gibi terimleri pazarlama literatürüne kazandırmıştır. Kendisi tarafından kullanılmaya başlanan ve benimsenen bu tip terimler, pazarlama dünyasında "Kotlerizm" olarak adlandırılmaktadır.

19 Kasım 2007
  

22 Haziran 2007 Ülker, Vakko ve Vitra markaları, dünyanın ilk ve tek marka geliştirme programı TURQUALITY® kapsamına alındı

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® Destek Programı'na her biri sektörünün önde gelen markası olan Ülker, Vakko ve Vitra da girdi. Firmalara global markalaşma süreçlerinde finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığın da verildiği destek programına Ülker, Vakko ve Vitra'nın girmesiyle birlikte TURQUALITY® ‘nin desteklediği marka sayısı 39'a yükseldi.

Firma sayısıyla birlikte desteklediği sektör sayısını da artıran TURQUALITY® , program kapsamına alınan firmalarla birlikte, gıda, hazır giyim, beyaz eşya, elektronik ve kuyum/mücevher sektörlerinin yanı sıra seramik-banyo gereçleri sektörünü de desteklemeye başladı.

Harcamalarının yüzde 50'si, üst limit olmaksızın 5 yıl boyunca desteklenecek; Ülker, Vakko ve Vitra, üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan finansal desteğin sağlanacağı program çerçevesinde global bir marka olma yolunda daha rahat ve güçlü adımlarla ilerleyecekler. TURQUALITY® vizyon ve stratejisi doğrultusunda belirlenen yol haritası çerçevesinde, firmaların yurtdışı markalaşmaya yönelik harcamalarının yüzde 50'si, üst limit olmaksızın 5 yıl boyunca Program tarafından desteklenecek.

Ülker, Vakko ve Vitra, TURQUALITY® programından alacakları destek ile, iç pazarda olduğu gibi yurtdışında da marka bilinirliğini artırarak pazar payını yükseltmeyi, böylece markaları ile yurtdışı satışları içindeki markalı ürün satış cirosunu büyütmeyi hedefliyor.

Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, TURQUALITY® kapsamına alınmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tam 110 ülkeye ihracat yapan, 10 ülkeye yayılmış 65 şirketi ve 42 fabrikası bulunan Ülker Şirketler Topluluğu, yıllardır ürünlerini milyonlarca insana ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor. Bugün, Ülker olarak uluslararası ölçekte bir Türk markası olmanın haklı gururunu TURQUALITY® projesi kapsamına girerek genişletiyoruz. Türkiye'nin markalaşma sürecindeki en önemli projelerinden biri olan TURQUALITY® ile birlikte, Ülker ürünlerinin ulaşılabilirliğini artırmanın yanı sıra Türk markalarının dış pazarlardaki etkinliğine katkıda bulunacak olmaktan gurur duyuyoruz."

"Dünya'da 10 yılda 10 Türk markası yaratma" vizyonu ile başlatılmış olan bu stratejik yolculukta "Vitra" nın da yer almasının kendilerini onurlandırdığını bildiren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San ve Tic A.Ş Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise " Dünya markası olma yolunda yaptığımız çalışmalara son derece olumlu katkıları olacağına inandığımız bu destek ile yolumuza daha da güçlü bir şeklide devam edeceğiz" dedi.

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ise yaptığı açıklamada "Bir Türk markası olarak, yurtdışındaki marka bilinilirliğimizi artırmak yolunda bize destek olacak bu programa dahil olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

31 Mayıs 2007
  

07 Şubat 2007 TURQUALITY® Vizyon Seminerleri Don Peppers'la devam etti

Birebir pazarlama kavramının yaratıcısı dünyaca ünlü pazarlama gurusu Don Peppers, TURQUALITY® kapsamında yer alan şirketlerin ortakları ve yöneticilerinin vizyonlarının geliştirilmesi amacı ile dünyaca ünlü pazarlama ve marka teorisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Vizyon Seminerleri'nin ikincisi için Türkiye'ye geldi.

7 Şubat 2007, Çarşamba günü, Swiss Otel'de gerçekleşen seminerde Peppers, TURQUALITY® kapsamındaki firmaların yöneticilerine "Uluslararası Pazarda Kalıcı Başarı İçin Şirket Kültürü Oluşturmak" konulu bir konuşma yaptı.

Don Peppers seminerde, uluslararası pazarda rekabet eden bir firmanın uzun vadeli başarıyı yakalayabilmesi için gerekli adımlardan bahsetti. Peppers ayrıca, şirketlerde canlı ve müşteri odaklı bir kültür yaratılmasının önemine değinerek, çalışanların yaratıcı ve yenilikçi olma konusunda nasıl motive edilebileceğine dair ipuçları verdi. Peppers, sunumunu global pazarlarda başarıyı yakalamış şirketlerden verdiği örneklerle sonlandırdı.

06 Şubat 2007
  

13 Aralık 2006 Dünyanın ilk ve tek marka geliştirme programı TURQUALITY® hedef büyüttü

"10 yılda 10 dünya markası yaratma" vizyonuyla oluşturulan ve bu kapsamda hazır giyimi pilot sektör olarak belirleyen dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality Destek Programı diğer sektörleri de kapsamına aldı.

Buna göre, hazır giyim sektöründeki şirketlerin yanı sıra, beyaz eşya, kuyum/mücevher, gıda, elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler de TURQUALITY® kapsamında dünya markası olma yolunda gelişim süreçlerine başlıyor.

TURQUALITY®'nin destek kapsamına giren markalar, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla 13 Aralık Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Kapsama alınan markalar; ALIX AVIEN, ATASAY, BGN, BOSSA, COLIN'S, CROSS JEANSWEAR COMPANY, DAMAT-TWEEN, DERRI, DESA, DURU, ECA, EFES, ETİ, GİLAN İSTANBUL, GOLDAŞ, HAMAM, HİDROMEK, İPEKYOL, JIMMY KEY, KOTON, LTB, NETWORK, OZTİ, PINAR, RAMSEY, SARAR, SEREL, ŞÖLEN, TAÇ, TEMSA, VESBO, VESTEL, ve ZEN olarak belirlendi.

Üst limitler kalktı destek miktarı arttı

Geçen dönemde firmaların yurtdışında markalaşmak için yaptıkları 1,000,000 $'a kadar olan harcamaların yüzde 50'sini karşılayan TURQUALITY® bundan böyle üst limit olmaksızın firmanın yaptığı harcama tutarının yüzde 50'sini ödeyecek. Firmalara finansal desteğin yanı sıra, eğitim ve stratejik danışmanlık ihtiyaçları da karşılanırken, destek programında kalma süresi de 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı.

Dünya markası yaratmak için, desteklediği gelişim potansiyeli olan her firma için ayrı ayrı markalaşma yol haritaları çıkaran TURQUALITY®, en doğru stratejiyi belirledikten sonra birlikte çalıştığı firmalara, ihtiyaç paralelinde kurumsal kimliği geliştirici birçok fırsat da, sunuyor. TURQUALITY®'nin firmalara sağladığı destekler arasında, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, marka tescil harcamaları, kalite belgeleri, moda-endüstriyel ürün tasarımcısı giderleri, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere (Mağaza, Showroom, Shop-in-shop, Franchising Mağazaları) ilişkin kira ve dekorasyon giderleri, her türlü danışmanlık (stratejik, operasyonel, organizasyonel, teknolojik) giderleri gibi birçok fırsat yer alıyor.

Bağımsız bir danışmanla yeni kriterler oluşturuldu

Firmaların TURQUALITY® kapsamına alınabilmesi için, bağımsız bir danışman kuruluş olan Deloitte ile işbirliğine gidilerek yeni kriterler oluşturuldu. Buna göre, gelişim potansiyeli olan değişik sektörlerdeki firmaların operasyonel ve organizasyonel seviyesi, finansal performansı, TURQUALITY® Programı kapsamında incelenen markanın elde etmiş olduğu uluslararası güç ve yıllar bazında göstermiş olduğu performans dikkate alınarak yapılan incelemede 10 ayrı performans başlığı altında değerlendirme yapılıyor.

Bu performans kriterleri şöyle; Stratejik Planlama, Finansal Performans,Tedarik Zincir Yönetimi, Marka Yönetimi, Marka Gücü, Ürün Tasarımı Geliştirme,Pazarlama, müşteri, ticaret yönetimi, Kurumsal Yönetişim, İnsan Kaynakları, Bilgi Sistemleri.

Konusunda uzman iş ortaklarıyla hedef; Dünya markaları yaratmak; TURQUALITY®, konusunda uzman iş ortaklarını çalışma platformu içine çekerek, Türkiye'den dünya markaları çıkarma misyonunda, en sağlıklı, etkin ve bilimsel yolların takip edilmesini amaçlıyor. TURQUALITY®, yönetim danışmanlığı konusunda, Deloitte'den destek alırken, Koç ve Sabancı Üniversitelerinden Yönetici Geliştirme Programları oluşturulması ve uygulaması konusunda destek alınıyor. Werner International'dan, tekstil ve hazır giyim sektörüne yönelik üretim ve ürün kalitesi odaklı danışmanlık alan TURQUALITY®'e AC Nielsen ise, programın detaylı analiz bölümünde kullanılacak pazar istihbaratı konusunda danışmanlık veriyor.

12 Aralık 2006
  

11 - 13 Ekim 2006 TURQUALITY® Kapsamındaki Türk Ürünleri Tokyo'nun Takashimaya Mağazasında Görücüye Çıktı

Dünyanın ilk devlet destekli marka geliştirme programı TURQUALITY®, Türk şirketlerinin uluslararası perakende pazarlarına girişlerini destekleyecek ilk çalışmasını Japonya'nın başkenti Tokyo'da hayata geçirdi.

TURQUALITY® kapsamındaki Türk markaları Takashimaya Mağazası'nda Japon tüketicilerle buluştu. Ayrıca, dünyaca tanınan ve TURQUALITY® tarafından desteklenen tasarımcılar Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek ile Atıl Kutoğlu ile birlikte başarılı tasarımcılarımız Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Özlem Süer'in ürünleri de aynı mağazada sergilendi.

TURQUALITY®/Marka destek programı kapsamında bulunan firmalarımızdan DAMAT&TWEEN, DERRI, İNCİ, MACHKA, MAVİ, NETWORK ve VIVAVENETO markalı ürünler Takashimaya mağazalarında Japon tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Türk hazır giyim ve tekstilcilerinin kendilerini dünyanın farklı perakende pazarlarında göstermeleri ve bu pazarlarda yer bulmaları amacıyla düzenlenen bu özgün çalışma kapsamında ayrıca, 15. ITKIB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması finalistlerinden Deniz Koparal, Mehmet Işık ve Gökay Yalın'ın eserleri de sergilendi.

Söz konusu faaliyetlerle aynı tarihlerde (11-13 Ekim 2006), katılımcıları arasında TURQUALITY® üyesi Türk şirketlerinin de yer aldığı bir hazır giyim fuarı gerçekleştirildi.

Diğer taraftan, 12 Ekim 2006 tarihinde; Japon medyası, Takashimaya ve diğer büyük Japon alışveriş merkezlerinin üst düzey temsilcileri ve üst düzey Japon işadamlarının da davet edildiği geniş katılımlı bir Hüseyin Çağlayan defilesi de gerçekleştirildi. Defilenin bitiminde Bakanımız Sayın Kürşad TÜZMEN tarafından bir basın toplantısı yapılarak, söz konusu basın toplantısını takiben bir kokteyl verildi.

TURQUALITY®'nin Tekstil Sektöründeki Danışman Ortağı Werner International

TURQUALITY®, pilot sektör olarak Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektöründe başlatıldığı 2005 yılında danışmanlık desteği aldığı Werner International ile ortak çalışmalarına devam ediyor. O dönemde 15 hazır giyim firması ile yapılan üretim ve ürün kalitesi odaklı incelemelerin devamında Werner International, yine TURQUALITY® desteğinde söz konusu firmalara iyileştirme ve geliştirme anlamında danışmanlık hizmeti veriyor.

Werner International, bu hizmet kapsamında firmalara aşağıdaki operasyonel konularda danışmanlık sağlamaktadır:

  • Bilişim Yönetimi
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • Ürün Kalite Yönetimi
  • Operasyonel İyileştirme çalışmaları
  • Ürün Geliştirme
10 Ekim 2006
  

23 Eylül 2006 TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programı İlk Mezunlarını Verdi...

5 Mayıs 2006 tarihinde başlayan TURQUALITY® Yönetici Geliştirme Programının ilki 23 Eylül 2006 tarihinde tamamlandı. Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi ile ortaklaşa çalışılarak TURQUALITY® programı kapsamında yer alan firmaların özellikle orta ve üst düzey yöneticilerini bilgilendirmeye ve geliştirmeye yönelik hazırlanmış olan YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMI'nın 2. Dönemi ise 8 Eylül 2006 tarihinde başladı.

TURQUALITY® Vizyon Seminerleri "Jack Trout ile Marka Konumlandırma Üzerine" ile start aldı.

TURQUALITY®'nin yeni açılımı olan "Vizyon Seminerleri"nin ilki dünyanın en önemli pazarlama stratejisti olarak kabul edilen, "Konumlandırma" kavramını ortaya atarak modern pazarlamayı en derinden etkilemiş pazarlama gurusu Jack Trout ile 30 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirildi.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sn. Kürşad Tüzmen ve şirket yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde, günümüzün ölümcül rekabet ortamında markalaşmanın temel kuralları ve dünya markası olmanın ön şartları Jack Trout tarafından katılımcılara aktarıldı.

22 Eylül 2006
  

1 Nisan 2006 Deloitte Yönetim Danışmanlığı İle "Firma İnceleme Çalışması"

İki aşamalı bir yapıda tasarlanan TURQUALITY® Marka Destek Platformu'nun "firmaya özel danışmanlık hizmetlerinden" oluşacak ikinci aşaması kapsamına dahil edilecek firmaların belirlenebilmesi amacıyla Deloitte Yönetim Danışmanlığı ile beraber geliştirilen Firma İnceleme Çalışması'nın uygulanmasına başlandı.

Çalışma kapsamında firmalar, detaylı bir soru seti kullanılarak, yönetsel ve organizasyonel kabiliyetleri açısından değerlendiriliyor. Çalışmanın hedefi, TURQUALITY® hedefleri doğrultusunda belli mesafe kat etmiş firmaları tespit etmek ve bu firmalara zaman kaybetmeden ikinci aşama danışmanlık hizmetlerine başlanması.

31 Mart 2006
  

03 - 11 Ekim 2005 Paris Moda Haftası'nda Dice Kayek ve Hüseyin Çağlayan Defileleri

3 - 11 Ekim 2005 tarihinde Paris Moda Federasyonu Başkanı Didier Grumbach'ın ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel Paris Moda Haftası'nda, dünyaca tanınmış birçok ünlü tasarımcı ve markanın yanında TURQUALITY® tasarımcıları Dice Kayek ve Hüseyin Çağlayan defileleri, moda dünyasında adından söz ettirecek kreasyonlari ile yer aldı.

Dice Kayek defilesi, 6 Ekim Perşembe günü Paris'in en görkemli binalarından Opera Binası'nda 500'ü aşan konuğun katılımıyla etkileyici bir şekilde gerçekleştirildi. Aralarında dünyaca ünlü Fransız akristler Matilda May, Julie Depardieu'nun yanısıra Isil lebefco, Marie Helen Gaultier, Azzedine Azaldine, Andree Tuffman gibi moda ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin yanısıra önemli Fransız politikacılarının da bulunduğu seçkin bir izleyici kitlesinin katıldığı söz konusu defileyi Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN de izledi.

DICE Kayek defilesi öncesinde, aralarında La Tribune, L'Express, Le Monde, Journal du Textile ve CNN Türk gibi başlıca yayın kuruluşlarının da bulunduğu Türk ve Fransız basınının yoğun katılımıyla Sayın TÜZMEN tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısını takiben Sayın TÜZMEN, Dış Ticaretten Sorumlu Fransız Bakan Christine LAGARDE'i makamında ziyaret ederek iki ülke ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında görüştü.

02 Ekim 2005
  

10 Eylül 2005 New York Moda Haftası'nda Atıl Kutoğlu Defilesi

TURQUALITY® kapsamında desteklenen dünyaca ünlü tasarımcılarımızdan Atıl Kutoğlu'nun Ottomania adlı 2006 İlkbahar-Yaz koleksiyonu, aralarında Naomi Campbell'ın da bulunduğu ünlü modeller tarafından New York Moda Haftası'nda sergilendi.

Defileyi moda ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sn.Kürşad TÜZMEN de izledi.

09 Eylül 2005
  

12 Haziran - 6 Kasım 2005 Venedik Bienali

Dünyanın önemli sanat olaylarından, 100 yılı aşkın bir süredir devam eden, Uluslararası Venedik Bienali'ndeki Türkiye Pavyonu'nda, TURQUALITY® kapsamında desteklenen sanatçı ve tasarımcı Hüseyin Çağlayan'ın işi yer aldı.

Venedik Bienali öncesinde Türkiye'de yapılan basın toplantısında TURQUALITY® adına bir konuşma yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız, "Desteklediğimiz marka ve tasarımcılarla, Türkiye'nin dünyaya ve geleceğe bakış açısını yansıtmak istiyoruz. Modacılar, kültürel iletişimde çok önemli roller üstleniyor. Hüseyin Çağlayan gibi, moda tasarımcılığını ileri boyutta yaratıcılıkla birleştiren bir Türk tasarımcısını moda ve diğer sanat aktivitelerinde desteklemek, TURQUALITY® açısından büyük önem taşıyor. Bize göre Hüseyin Çağlayan, sadece yaratıcı alanda Türkiye'nin bir kültür elçisi olmakla kalmıyor, aynı zamanda üzerinde yürüdüğü çok net fark yaratan çizgisiyle, yüzünü geleceğe çevirmiş Türkiye'yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde temsil ediyor." dedi.

11 Haziran 2005
  

16 Nisan 2005 Hollanda Groninger Müzesi Hüseyin Çağlayan Sergisi

Hollanda Groninger müzesinde Hüseyin Çağlayan'ın, 1998 yılından bu yana yaptığı tüm çalışmaları kapsayan sergisi TURQUALITY® Sponsorluğu'nda açıldı.

Groninger Müzesinde, sanatçının farklı koleksiyonlarından seçtiği kıyafetler ve mobilya tasarımlarının yanı sıra; moda tasarımı, eşya tasarımı, enstalasyonlar, deneysel tiyatro, müzik ve sinema dilinin birleştirildiği, Çağlayan'ın kurgusunu ve dekorunu kendi ürettiği videolar da sergilendi.

Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısına, Hollanda basını ile aralarında Ajans Press Fransa ve Herald Tribune temsilcilerinin de yer aldığı 50 kadar basın mensubu katıldı. Basın toplantısını Akademi Minerva'da Hüseyin Çağlayan'ın çalışmaları hakkında verilen seminer ve International Herald Tribune'dan Suzy Menkes'in Çağlayan ile yaptığı röportaj takip etti.

Yaklaşık 600 özel davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen sergi açılışında Groninger Müzesi müdürü Kees Van Twist, Hüseyin Çağlayan ve eserleri hakkında bir konuşma yaptı. Hüseyin Çağlayan'ın fikirlerin tasarımcısı olduğunu, sadece giysi tasarlamadığını ifade eden Twist, serginin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan TURQUALITY®'e teşekkür etti. TURQUALITY®'nin, Türk kalitesini, ürünlerini ve tasarımcılarını destekleyerek bu alanda bir ilki gerçekleştirdiğini belirttiği kısa konuşmasının ardından Bulgarqa Quartet ‘in müzikleri eşliğinde sergi açıldı.

15 Nisan 2005
  

16 Aralık 2004 Moskova TURQUALITY® Lansmanı

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY®'nin yurtdışı iletişimi Türkiye için çok önemli bir pazar olan Rusya'da başladı. Moskova'da House of Music binasında düzenlenen gecede TURQUALITY® kapsamında yer alan firmaların ürünleri Rus alıcıları, medyası ve tüketicileri ile buluştu.

Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen'in açılış konuşmasıyla başlayan gece, Dice Kayek, Hüseyin Çağlayan ve Atıl Kutoğlu'nun kreasyonlarından oluşan bir defile ile devam etti. Geceyi Burhan Öçal şovu, Sertap Erener ise şarkıları ile renklendirdi.

15 Aralık 2004